Metro Gastro Buluşması 2006

10Åžub06
Etiketler:, , , , , , , , , ,

Metro Gastro 2006

Dün Metro Marketlerinin düzenlediÄŸi yemek fuarındaydım. Neler neler vardı…

Önce Metro‘da çalışan bir arkadaşımdan, sonra da Tijen‘in sitesinden bu organizasyonu duyunca gideyim dedim.

İstanbul Hilton’da ki organizasyon beklediÄŸimden daha az ilgi görmüştü. Girer girmez kapıda Metro’un Gastro dergilerinden iki tane ve Masa Düzenleme Sanatı kitapçığını ücretsiz olarak verdiler. Yani yemek ikramı olmasada yayın ikramı kapıda baÅŸladı.

Alt kata indiÄŸimde Filiz Makarna’nın yemek ÅŸovu baÅŸlamak üzereydi. Lazanya’dan tatlı ve somon soslu spagetti yapacaklardı. Sunucu olarakta Didem Uzel ve Deniz PulaÅŸ vardı. Allah’a çok şükür benden zayıflar sadece Somali’de yaÅŸamıyormuÅŸ. Deniz PulaÅŸ benden uzun ve benden zayıf dersem durumunun vehametini anlayacağınızı umuyorum. O kadar gereksiz konuÅŸuyorlardı ki daha fazla katlanamayıp standları dolaÅŸmaya baÅŸladım.

İlk gittiğim stand tropikal meyvelerle doluydu. Harika bir el broşürü verdiler. Hangi meyveye nasıl muamele edileceği, nereden geldiği gibi bir sürü bilgi içeriyor. Hemen dosyama kaldırdım.

Metro’nun kendi meyve standında ben çileklerin ve mantarların fotoÄŸrafını çekerken Tijen’in de yazar kadrosunda bulunduÄŸu Yurdumun Yenilebilir Otları kitabını hediye ettiler. Meyve standında neden arı kovanı olduÄŸunu malesef anlayamadım. Ama epey süre arıların kovandaki çalışmalarını seyrettim.

Sonra Erüst Tarım standında kabak çiçeklerini görünce durdum. Artık mamûllerinin satıldığı yerlerde kutu içinde kabak çiçeği bulabileceğim müjdesini alınca çok sevindim. Misket şeklindeki havuç ve patatesleri her zaman bulamıyorum diye serzenişte bulundum. Bu kadar talep beklemiyorlarmış. Kapasite arttırıyorlarmış. Duyurulur. Oradan da hangi marulun adı nedir şeklinde bir katalog edindim. Artık elime geçen marulların cinsini açıp oradan bakabileceğim.

Ardından faydalı bir broşürde Metro Et standından edindim. Hayvanların neresine ne denir? Neresinden ne pişirilir, ne kadar zamanda pişirilir türünde bilgiler içeren bir kitapçık. Onu da çantama koyup üst kata yollandım.

Metro Gastro 2006

Üst kata girer girmez deniz ürünleri ile karşılaştım. Suşileri hazırlayan Japon ustaya kafama takılan bir iki soruyu sorarken nasıl suşi hazırladığını da seyretme fırsatı buldum. O standdan da somon tarifleri kitapçığı ile ayrıldım.

Sonra Dimyat isimli bir baklagil firmasının firik pilavını yerken maş fasulyesi ile ilgili merak ettiklerimi aşçılarına sordum. Yakında tarif geliyor hazır olun.

Doygun Ekmek‘i ziyaret edip, un, buÄŸday ve tahıllarla ilgili araÅŸtırma yazılarının olduÄŸu bir dosya aldım.

ArifoÄŸlu baharatlarını ve Ender Kitapçı standlarını gezdim. Ender Kitapçı’yı aslında bir çoÄŸunuz yediÄŸi Grissinilerden biliyor. Å?imdi de rengarenk, ÅŸekil ÅŸekil makarnalar yapmışlar. Bayıldım. Acil olarak deneyeceÄŸim.

Bu arada firik pilavının üstüne Dr. Oetker standandında yapılmış mis gibi bir Brownie yediğimi söylemeden geçmeyeceğim. Tabi yanındaki küçük tatlı kitapçılarını da almayı ihmal etmedim. Bir de denemem için hani şu bardakta yapılan tek porsiyonluk tatlılardan 3 poşet verdiler. (Akşam denedim. Malesef çok beğenmedim. Bana fazlaca tatlı geldi.)

En son olarak Söke Un‘un standını ve Aliye’yi ziyaret ettim. Yüz yüze tanışıp uzunca sohbet ettik. YorgunluÄŸumu o güzel sohbetle attıktan sonra eve dönmek üzere fuardan ayrıldım.

Komşuda pişer bizede düşer atasözüne istinaden kitaplardan / kitapçıklardan denediklerimi sizlerle paylaşacağım.

Related Posts with Thumbnails



“Metro Gastro BuluÅŸması 2006” için 9 Yorum yapılmış.


  1. 1 gülten bektaş 10 Şub 2006 20:19

    merhaba bu fuar nezamanakadar deva edıyor

  2. 2 DevletÅŸah 11 Åžub 2006 13:19

    Gülten hanım;

    Fuar 8-9 şubattaydı. Kısacıktı.

  3. 3 perihan ÅŸaÅŸmaz 11 Åžub 2006 18:48

    sevgili devletÅŸah,fuara gidemeyenlerdenim,aldığınbroşür ve kitapçıklardaki bilgileri paylaşırmısın(tropik meyve ve etlerle ilgili olanları özellikle)sevgiyle…

  4. 4 Tijen İnaltong 12 Şub 2006 21:02

    Merhaba Devletsah,
    Fuara gidebilmene sevindim. Yararli bir seyler bulabilmene, kitabi ve bahsettigin kitapçiklara da. Hani demissin ya ‘Tijen’in de yazar kadrosunda oldugu’ kitap diye, ne yazik ki daha önce söyledigim dogru, yani yazar kadrosu aslinda sadece benden olusuyor. Semih Somer’in yaziminda bir katkisi yok, Turgut Hoca basta biraz katkida bulunmus, ben ise girdikten sonra o da bir kenara çekildi. Ahmet Bey düzeltileri yapti. Anlayacagin günahiyla vebaliyle metin bana ait, düzeltileri hariç. Umarim kitabi begenmissindir. Çalisma tarzi ve ekibin daginikligi nedeniyle benim için pek verimli bir çalisma oldu diyemeyecegim ama sonunda yayinlanmis olmasina sevindim yine de.
    Tijen

  5. 5 DevletÅŸah 12 Åžub 2006 22:50

    TijenciÄŸim;

    Kitabı beğenmez olur muyum.. Harika bir kitap. Özellikle dikenlerle ilgili bölümler hep çocukluğumu hatırlattı.

  6. 6 Aliye Bayar 16 Åžub 2006 08:02

    Selamlar DevletÅŸah, az önce bana bıraktığın fuar formu geçti elime, nasıl gülümsedim, çok hoÅŸ bir sohbetti benim için, bize de vakit ayırdığın için çok teÅŸekkürler…

  7. 7 melahat gedik 03 Nis 2006 08:12

    devletşah cığım hafta sonu cumartesi günü Hiltonda bir gurme fuarı vardı.Sen orada olmalıydınEKMELzeytinyağları standında kurutulmuş soslu domates tattım anlatılamaz bir lezzet mutlaka denemelisin.selamlar

  8. 8 Murat Saygı 26 Oca 2007 02:16

    Mrb..
    Tesadüfen nette sörf yaparken yazını merak etim ve okudum.
    Ben Metronun meyve&sebze bölümünde zıraat müh olarak çalışıyorum.Maalesef iÅŸlerden dolayı fuara katılamadım.Bölümde arıların niçin orda olduklarını anlamamışsın ben bu konuya biraz deÄŸinmek istiyorum.Kış mevsiminde özellikle domates bitkilerinde tozlaÅŸmayı saÄŸlamak için hormon kullanılırdı.Hormon kullanımı doÄŸal olmadığı için tepki görürdü.Å?imdi hormonun yerine arılar kullanmaya baÅŸlandı.Bu arılara Bombus arıları diyoruz.Bu arılar bitkilerde dolaÅŸarak farketmeden aldıkları polenleri diÄŸer çiçeklere taşıyarak tozlaÅŸmayı saÄŸlıyorlar bu ÅŸekilde doÄŸal bir ortamda gerçekleÅŸen süreçler gerçekleÅŸiyor.Böylelikle kışında doÄŸal sebze yiyebilme imkanına kavuÅŸmuÅŸ oluruz.Umarım yardımcı olabilmiÅŸimdir.

  9. 9 DevletÅŸah 26 Oca 2007 11:08

    Murat bey;

    Cevabınız için çok teÅŸekkür ederim… Gerçekten çok aydınlatıcı oldu.

Yorum yapın