Kişnişli ve ıhlamurlu Kuzu Gerdan

Kişnişli ve ıhlamurlu Kuzu Gerdan

Kişnişli ve ıhlamurlu Kuzu Gerdan

Malzemeler

Marine etmek için

Pişirme sırasında

Tavada mühürlenen etler

Hazırlanışı

  1. Kuzu gerdanlarını havanla ezilen baharatlarla karıştırıp en az 4 saat marine ediyoruz.
  2. Ihlamur, zencefil, taze kekik ve limonu su ile kaynatıp bir kenarda demlenmeye bırakıyoruz.
  3. Soğanları ve patatesleri soyup halka halka dilimliyoruz.
  4. Marine olan etleri iyice kızdırılmış fırına da girebilen kapaklı bir tavada her iki tarafını kızartarak mühürlüyoruz.
  5. Etleri kenara alıp, ocağı kapattıktan sonra kızgın tavaya soğan, patates ve sarımsağı ekliyoruz.
  6. Üzerine etleri yerleştirip, kaynattığımız ıhlamurlu sosu döküp, kapağı kapalı şekilde 230 dereceye ısıtılmış fırına veriyoruz.
  7. İlk 40-45 dakika kapağı kapalı pişirdikten sonra kapağını açıp 20 dakika daha pişirip servis ediyoruz.

Notlar

  • Bu, bizim pazar aile yemeklerimizin ilk akla gelen ve en sevilenlerinden. Hem pişirmesi çok kolay hem de yemesi çok lezzetli. Aşağı yukarı her haftasonu değişik versiyonları mevsime göre pişiyor. Bazen giriyor içine bazen … Bazen le bazen ile pişiyor. Bazen bol bol taze yeşillikler doluyor içinde bazen kurutulmuş bir kaç dal. Bu defa da ıhlamurlu pişti. Tamamen doğaçlama olarak. Tavaya suyu vereceğim sırada içme suyu kalmadığını fark etmemle, sabah Sûfî için kaynattığım ıhlamur gözüme çarptı. Koydum oldu… Muhteşem bir aroma kattı. Sonra başka bir versiyonunu da incik ile denedim. Hem de bir kaç sefer. Gelecek sefer fotoğrafını çekip onun da tarifini vereceğim. Merak etmeyin.
  • Kapağı açtıktan sonra etin üzerine yemeğin suyundan mutlaka gezdirin ki kurumasın. Hatta ara ara tekrarlayın.
  • Ben bu tarz yemeklerde kapaklı 28cm dökme demir bir tava kullanıyorum. 3 yıldır sabun değmeyen bu tava her geçen gün daha da lezzetli yemekler pişiriyor. Gittikçe de parlıyor.
Kalıcı bağlantı

Related Posts

One Response to Kişnişli ve ıhlamurlu Kuzu Gerdan
  • aysu ercan

    merhaba

    gezi yazılarınızı biraz önce bir solukta okudum, seyretttim ve bayıldım. emeklerinize sağlık. bende gezmeye çok meraklıyım ve sürekli gezi sitelerini ve programları seyrederim.sizi yemek blogunuzdan tanıyorum ama bu yönünüzden haberim yoktu, kenya safari gezisi hk araştırma yaparken karşılaştım. artık sıkı takipteyim :))

    demir döküm tavadan bahsetmişsiniz bende kullanıyorum , çok az yağlıyorum ama etler köfteler yapışıyor, esas sorum sabun değdirmeden nasıl temizliyorsunuz.ben ılık suyla yıkıyorum ama yağlı kalınca huzursuz oluyorum. bakteri filan oluşur diye,azıcık deterjanla yıkayıp iyi durulayıp ocakta kurutuyorum.yanlış değil mi :))
    sevgilerimle
    aysu

Yorum yapın

YORUMU GÖNDER